dimecres, 18 de febrer del 2015

Processament de So i DMX: xerrada­taller sobre àudio professional i il∙luminació espectacular



Damián Alonso ha posat el punt i final a les Jornades de Tecnologia i Telecomunicacions 2015

amb el taller «Processament de So i DMX»

JJFM – Departament de Telecomunicacions

Els estudiants de segon curs del cicle Instal∙lacions de Telecomunicacions han assistit, avui al matí a la xerrada­taller «Processament de So i DMX», activitat dirigida per Damian Alonso, tècnic de sonorització i il∙luminació professional de RMS­audio, S.L, i antic alumne de l'escola.

El taller ha presentat en primer lloc un exemple de configuració d'un crossover digital, aquest equip és bàsicament un filtre d'encreuament actiu, paramètric i programable que permet separar la senyal d'àudio per trams de freqüència, de manera que arribe a cada caixa acústica la part que pot reproduir òptimament.

Es tracta d'un equip conegut de l'alumnat, ja que fan pràctiques amb ell,però sense aprofundir massa; potser per això que encara ha resultat més interessant, ja que la mà de Damián ha permet extraure insospitades possibilitats per a molts dels estudiants.


A continuació amb l'equip d'àudio preparat i completament configurat, Damián ha incorporat un equip d'il∙luminació professional d'espectacles: un focus de capçal mòbil que projecta un feix de llum controlat per DMX. A traves d'aquesta interfície és permet el control del focus: color, efectes gràfics i estroboscòpics, llums dinàmiques, etc.

Al llarg del taller hom ha pogut participar i tocar, per tant de fer l'experiència completa. Damián, a més de respondre als dubtes i preguntes dels estudiants ha ofert un munt de recursos software i exemples de l'ús de l'equipament des de la seua experiència professional.

La necessitat de prendre contacte amb professionals representatius de diferents eixides del cicle, al temps que obrir la possibilitat a continuar formant­se, és la base que inspira aquestes Jornades, que enguany es celebren per segon cop. Oferir als joves futurs tècnics la possibilitat de prendre contacte amb professionals, què com Damián estima l'ofici i el treball ben fet, no té preu, és per això que des del departament volem fer­li arribar el més sentit agraïment per la seua dedicació i la seua presència entre nosaltres.

dimarts, 10 de febrer del 2015

Visita a ÀgoraLab d'Alcoi

Impressores 3D i Robòtica amb Lego Mindstorms


Dins de les 2 jornades Tècniques de Telecomunicacions i Tecnologia.
E.Serra

El Dimarts 10 de Febrer l'ÀgoraLab d'Alcoi ens va convidar a veure els treballs amb impressores 3D i la programació de Robots Lego.





El moviment MAKER i DIY fa que la tecnologia s'aprope als usuaris de forma senzilla, això és el que vam poder comprovar en la nostra visita.

De la mà d'Octavi Masia entrarem en el món de la impressió 3D i comprovarem com de forma quasi màgica un objecte que estava dissenyat amb un programa 3d apareixia davant de nosaltres.




Peçes impresses en 3D, robots dissenyats amb Arduino i plataformes de programació de robots Lego son part d'un moviment que pretén fer de la tecnologia i la programació ferramentes creatives per a tots.

Els alumnes van programar un robot Lego amb un repte senzill, fer que traçara un camí predefinit.


Volem agrair a Octavi, Mònica i Toni les atencions que tingueren amb nosaltres.

http://lab.agoraalcoi.org/agoralab/



http://es.wikipedia.org/wiki/Impresi%C3%B3n_3D
http://es.wikipedia.org/wiki/Fab_lab

dilluns, 9 de febrer del 2015

Visita al Museu de la Informàtica de la Universitat Politècnica de València.


El dilluns 9 de Febrer els alumnes de segon del cicle de Telecomunicacions visitarem en València el Museu de la Informàtica de la ETSINF de la Universitat Politècnica de València.


La visita programada en les segones Jornades de Telecomunicacions i Tecnologia començà al matí fent el viatge en tren d'Alcoi-València. Una vegada en el recinte de la Universitat tinguérem l'oportunitat de vore dos documentals comentats sobre l'evolució i la història dels computadors i un altre molt interessant sobre la publicitat dels ordinadors des dels anys 80 fins avui.



La part més vistosa contà amb la visita al museu pròpiament dit, un recorregut pels equips i perifèrics de les últimes dècades.

Equips dels primers 80, discs durs, memòries i perifèrics formen una exposició molt recomanable.



Cal dir que des del 13 de Maig del 2013 el Museu està reconegut com a Museu oficial de la Comunitat Valenciana per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Agrair a Cynthia les seues explicacions i a la Universitat el treball que fan per mostrar-nos la retroinformàtica, una ciència que hi ha canviat les nostres formes de treball i comunicació.



Per últim cal dir que l'escola va fer una donació d'un ebook Sony DD dels primers anys 90 al museu.

 

HANDMATEK DOS1102 Primeras impresiones