dimecres, 18 de febrer del 2015

Processament de So i DMX: xerrada­taller sobre àudio professional i il∙luminació espectacular



Damián Alonso ha posat el punt i final a les Jornades de Tecnologia i Telecomunicacions 2015

amb el taller «Processament de So i DMX»

JJFM – Departament de Telecomunicacions

Els estudiants de segon curs del cicle Instal∙lacions de Telecomunicacions han assistit, avui al matí a la xerrada­taller «Processament de So i DMX», activitat dirigida per Damian Alonso, tècnic de sonorització i il∙luminació professional de RMS­audio, S.L, i antic alumne de l'escola.

El taller ha presentat en primer lloc un exemple de configuració d'un crossover digital, aquest equip és bàsicament un filtre d'encreuament actiu, paramètric i programable que permet separar la senyal d'àudio per trams de freqüència, de manera que arribe a cada caixa acústica la part que pot reproduir òptimament.

Es tracta d'un equip conegut de l'alumnat, ja que fan pràctiques amb ell,però sense aprofundir massa; potser per això que encara ha resultat més interessant, ja que la mà de Damián ha permet extraure insospitades possibilitats per a molts dels estudiants.


A continuació amb l'equip d'àudio preparat i completament configurat, Damián ha incorporat un equip d'il∙luminació professional d'espectacles: un focus de capçal mòbil que projecta un feix de llum controlat per DMX. A traves d'aquesta interfície és permet el control del focus: color, efectes gràfics i estroboscòpics, llums dinàmiques, etc.

Al llarg del taller hom ha pogut participar i tocar, per tant de fer l'experiència completa. Damián, a més de respondre als dubtes i preguntes dels estudiants ha ofert un munt de recursos software i exemples de l'ús de l'equipament des de la seua experiència professional.

La necessitat de prendre contacte amb professionals representatius de diferents eixides del cicle, al temps que obrir la possibilitat a continuar formant­se, és la base que inspira aquestes Jornades, que enguany es celebren per segon cop. Oferir als joves futurs tècnics la possibilitat de prendre contacte amb professionals, què com Damián estima l'ofici i el treball ben fet, no té preu, és per això que des del departament volem fer­li arribar el més sentit agraïment per la seua dedicació i la seua presència entre nosaltres.

HANDMATEK DOS1102 Primeras impresiones